Om træningen

Hvad træner vi, og hvorfor?

Vi træner en Japansk kampkunst kaldet Bujinkan. Vi træner for at lære selvforsvar og udvikle vores personlige styrker, i et fællesskab gennem træningens fysiske og mentale principper. Vi har derfor ingen konkurrencer, men træner for at udvikle os i fællesskab.

Bujinkan handler om at udvikle en fleksibel, modstandsdygtig og stærk evne til at overvinde skiftende omstændigheder, for at kunne leve frit. Målet er at kunne leve i frihed til helhjertet forfølge at en positivt livsstil, som den passer bedst til den enkelte.

Klubben eksisterer for at hjælpe medlemmerne med berige deres liv gennem træningen. Alle i klubben har deres egne ønsker, udfordringer og mål i livet. Som Buyu (venner i kampkunst) træner vi sammen for at udvikle os i krop, sind og ånd, så vi kan finde hver vores vej til at leve lykkelige og fredelige liv. Redskabet til dette er Taijutsu.

Hvordan træner vi?

Det japanske sprog er komplekst, men TAIJUTSU kan groft oversættes til kropsteknik eller kropskontrol. TAIJUTSU er grundlaget for vores træning – alle teknikker udføres med kroppens tyngde og rytme, og ikke kun med muskelstyrke. Vi stræber efter at alle teknikker, udføres med TAIJUTSU for at få maksimal effekt ved minimal brug af energi, og over tid minimere afhængigheden af muskelstyrke og hurtighed. jo bedre man mestrer dette, jo bedre chancer ham man i fysisk kamp, hvor den optimale balance, afstand og timing giver en overlegen fordel ud over den fysiske styrke. At bevæge sig let og ubesværet under pres kræver et roligt sind (FUDOSHIN), en evne vi opbygger gennem træningen over tid. Denne evne kan naturligt overføres til de mange andre slags konflikter der er en naturlig del af livet.

TAIJUTSU er grundlaget for brug af de mange forskellige våben, som vi anvender i vores træning. Med den rette TAIJUTSU kan hverdagsgenstande samles op og bruges som våben, såsom mobiltelefoner, cafémøbler, jakker, osv. Våbentræningen er grundlaget for det ubevæbnede forsvar mod for eksempel knive,  køller osv., da effektivt forsvar mod  våben kræver en viden om hvordan en modstander vil anvende våben mod en selv.

På mere avancerede niveauer træner vi også mod flere modstandere, både med et kendt og ukendt antal modstandere, ligesom de kan have både synlige og skjulte våben. Det kræver en helt anden strategi end i de kampformer hvor både antal og våben er kendt, hvad enten det er i konkurrencer eller klassisk sparring.

Hvem kan træne?

Da BUJINKAN BUDO TAIJUTSU ikke bygger på styrke og aggressivitet, kan alle træne, uanset køn og fysik. Vi henter kraft gennem TAIJUTSU, for eksempel anvender vi balancebrydninger ved et kast, så selv en lille, let person kan præstere en effektiv teknik.

I træningen ser vi på den enkelte persons modenhed, evner og kvaliteter – køn, race m.m. har ikke betydning i vores klub.

Alle medlemmer bliver bedt om at fremvise en straffeattest efter 3 måneder, og skal oplyse instruktører om evt. skader og fysiske eller psykiske tilstande/diagnoser, der kan påvirke sikkerheden for en selv og dem man træner med.

Bujinkan trænes i dag af ca. 600.000 mænd og kvinder i hele verden, og i Danmark findes der 16 klubber, som ofte mødes og træner sammen, til seminarer eller gennem besøg hos hinanden. man er altid velkommen til at besøge klubber i andre byer. Det globale netværk af klubber kan give dig venskaber overalt på kloden, når du deltager i seminarer eller besøger klubber i andre lande.