Links

Advarsel!
En hjemmeside (eller et sort bælte) er ikke nødvendigvis en garanti for god træning! Der findes utallige holdninger til, hvad der er “rigtig” kampkunst. Det kan derfor være svært at gennemskue om træningen er god eller bare flot pakket ind.
Du kan med fordel tænke over hvad du vil have ud af din kampkunsttræning? Det næste vigtige valg er at finde den rette instruktør. Hvad er egentlig en god instruktør?

Når du har tænkt over det, er det på tide at møde op og se om træningen er noget for dig. Prøv f.eks. flere Bujinkan klubber så du har noget at sammenligne med. Hvis du har mulighed for at se stormesteren træne (søg f.eks. Stormesteren Maasaki Hatsumi på youtube) så kan du sammenligne hans bevægelser med instruktørens. Du kan også læse mere på wikipedia, men generelt råder vi dig til at forholde dig kritisk til den information du finder på nettet.

Som regel kan man kende en god Dojo på, at dens instruktører regelmæssigt træner i Japan, og/eller deltager i seminarer med andre instruktører der har trænet i Japan for nyligt. Instruktører der opfordrer til at besøge andre klubber og deltage i seminarer, træner sammen på tværs af klubberne, og generelt deler viden med hinanden, følger de anbefalinger som Stormesteren har givet regelmæssigt de sidste mange år.

Der findes blogs, bøger og lign. hvor Stormesterens Elever/oversættere forklarer principper og filosofier for træningen. Den klub du vælger bør have mange lighedspunkter med det der skrives på disse sider/bøger.

JAPAN

Stormesteren er gået på pension i 2020, og har overdraget Stormester titlerne til sine nærmeste instruktører. Han bruger sin tid på at videreføre sin viden om Bujinkan, og har derfor ikke en egentlig hjemmeside. Man kan finde Bujinkans internationale guidelines og lidt kontaktinfo som kan ses her. Stormesten har udgivet en lang række bøger og DVDer, som kan findes online.

Flere fastboende udlændinge i Japan blogger om træningen med Stormesteren, eller lægger op på youtube.  De præsenterer ofte nye tanker eller erkendelser fra undervisningen, så det kan være interessant af følge med her, og læse deres fortolkninger af Stormesterens undertiden meget avancerede tanker. Vores Dojo har en Facebook side ” Bujinkan Danmark Haderslev ninjutsu klub”, hvor vi deler nyheder og inspiration.
Duncan Stewarts har en stor dojo på Tasmanien, og er både på Youtube, Facebook og har en blog: Shugyo

Paul Masse som bor og underviser i Japan har en youtube kanal rettet mod japanere, som både er lærerig og sjov at se.

De fleste klubber i Danmark træner jævnligt sammen, og vi afholder et årligt nationalt seminar (‘Buyukai’) for alle Bujinkan klubber.

Seminarer bliver typisk delt på klubbernes SoMe sider. og der findes en FB gruppe for medlemmer af klubberne, “Bujinkan Denmark”, med  nyttig viden, samt oplysninger om seminarer i Danmark.