Links

Advarsel!
En hjemmeside (eller et sort bælte) er ikke nødvendigvis en garanti for god træning! Der findes utallige holdninger til, hvad der er “rigtig” kampkunst. Det kan derfor være svært at gennemskue om træningen er god eller bare flot pakket ind.
Du kan med fordel tænke over hvad du vil have ud af din kampkunsttræning? Det næste vigtige valg er at finde den rette instruktør. Hvad er egentlig en god instruktør?

Når du har tænkt over det, er det på tide at møde op og se om træningen er noget for dig. Prøv f.eks. flere Bujinkan klubber så du har noget at sammenligne med. Hvis du har mulighed for at se stormesteren træne (søg f.eks. Stormesteren Maasaki Hatsumi på youtube) så kan du sammenligne hans bevægelser med instruktørens. Du kan også læse mere på wikipedia, men generelt råder vi dig til at forholde dig kritisk til den information du finder på nettet.

Som regel kan man kende en god dojo på, at dens instruktører regelmæssigt træner i Japan, og/eller deltager i seminarer med andre instruktører der har trænet i Japan for nyligt. Instruktører der opfordrer til at besøge andre klubber og deltage i seminarer, træner sammen på tværs af klubberne, og generelt deler viden med hinanden, følger de anbefalinger som Stormesteren har givet regelmæssigt de sidste mange år.

Der findes blogs, bøger og lign. hvor Stormesterens Elever/oversættere forklarer principper og filosofier for træningen. Den klub du vælger bør have mange lighedspunkter med det der skrives på disse sider/bøger.

JAPAN

Stormesteren bruger sin tid på at videreføre Bujinkan, og har derfor ikke en egentlig hjemmeside, men man kan finde Bujinkans internationale guidelines og lidt kontaktinfo som kan ses her

Flere fastboende udlændinge i Japan blogger om træningen med Stormesteren.  De præsenterer ofte nye tanker eller erkendelser fra undervisningen, så det kan være interessant af følge med her, og læse deres fortolkninger af Stormesterens undertiden meget advancerede tanker.
Duncan Stewarts blog: Shugyo
Paul Masses blog: Shin Bu Fu Satsu
Doug Wilsons blog: Henka

DANMARK
Bujinkan Danmarks fælles side med kortinfo og links til alle bujinkan klubber i Danmark.
Bujinkan.dk

De fleste klubber i Danmark træner jævnligt sammen, og vi afholder et årligt nationalt seminar (‘Buyukai’) for alle Bujinkan klubber.
Buyukai.dk

Du kan finde alle oplysninger om seminarer i Danmark med både danske og udenlandske instruktører på vores facebook gruppe “Bujinkan Denmark Seminars”

Derudover har en af vores instruktører en blog hvor du kan læse mere om træningen.
Jihi no Kokoro