Om træningen

Hvordan træner vi?

I begyndertræningen lærer du først de ubevæbnede basisteknikker, som er grundlaget for resten af din træning. Selv højt graduerede instruktører vender tilbage og finpudser deres basistræning, for at raffinere deres teknikker.

Det japanske begreb TAIJUTSU kan oversættes med “Kropsteknik” eller “at anvende hele kroppen”. TAIJUTSU er basis i vores træning – alle teknikker udføres med kroppens tyngde og rytme, og ikke med muskelstyrke. Vi stræber efter at alle teknikker, udføres med TAIJUTSU for at få maksimal effekt ved minimal brug af energi, og undgå at forlade os på muskelstyrke og hurtighed. De faktorer anvendes helt naturligt i en rigtig kamp, men den optimale balance, afstand og timing giver en overlegen fordel ud over den fysiske styrke. At bevæge sig let og ubesværet under voldsomt pres kræver et roligt sind (FUDOSHIN), som vi opbygger gennem træningen over tid. Denne evne kan naturligt overføres til andre dele af livet.

Efterhånden introduceres de mange forskellige våben, som vi anvender i vores træning. Med den rette TAIJUTSU kan alt samles op og bruges som våben, såsom mobiltelefoner, cafémøbler, jakker, osv. Våbentræningen er grundlaget for det ubevæbnede forsvar mod kniv, skydevåben, køller m.m. da effektivt forsvar mod et våben kræver en viden om forskellige våbentypers anvendelse mod en selv.

På mere advancerede niveauer træner vi også mod flere modstandere, både med et kendt og ukendt antal modstandere, ligesom de kan have både synlige og skjulte våben. Det kræver en helt anden strategi end i de kampformer hvor både antal og våben er kendt, hvad enten det er i konkurrencer eller sparring.

Hvad træner vi?

Vores træning er bedre kendt som NINJAérnes kampkunst, NINJUTSU, som er en over 900 år gammel kampkunst med rødder i Kina og Japan.

Det japanske navn er BUJINKAN BUDO TAIJUTSU (BBT). BBT er en moderne essens af 9 traditionelle kampkunst traditioner (Ryu-Ha), heraf 3 baseret på Ninjatræning, og 6 som mest blev benyttet af Samuraier. Vores Stormester, Soke Dr. Masaaki Hatsumi, er overhovedet for alle ni traditioner, og underviser dem under et.

BBT er en af de få gamle kampkunster, der ikke er blevet populariseret med konkurrencer, vægtklasser og sikkerhedsudstyr. Træningen justeres altid for ændringer i påklædning, våben og andre faktorer, men baggrunden bag de fysiske og filosofiske principper er uændret gennem NINJAérnes historie.

BBT trænes i dag af ca. 600.000 mænd og kvinder i hele verden, og i Danmark findes der 16 klubber, som ofte mødes og træner sammen, bl.a. på et årligt fælles seminar for hele landet, Buyukai. Det globale netværk af klubber kan give dig venskaber overalt på kloden, når du deltager i seminarer eller besøger klubber i andre lande.

 

Kan kvinder træne?

Da BUJINKAN BUDO TAIJUTSU ikke bygger på styrke og aggressivitet, passer vores stil godt til kvinder. Vi henter kraft gennem TAIJUTSU, dvs. at vi anvender hele kroppen bag f.eks. et kast, så selv en lille, let kvinde kan præstere en effektiv teknik.

I BUJINKAN BUDO TAIJUTSU har kvinder traditionelt haft en ligeså vigtig rolle som mænd – i modsætning til hvordan det japanske samfund ellers opfattede kvinder.

En kvindelig ninja (kunoichi) spillede på mændenes traditionelle opfattelse af kvinder som svage, og kunne derved besejre selv dygtige krigere, som en mand ville have langt sværere ved at nedkæmpe.
Den samme fordel kan kvindelige udøvere af BUJINKAN BUDO TAIJUTSU også udnytte i dag.

Traditionelt trænede kunoichi særlige “kvindeteknikker” – i dag træner mænd og kvinder sammen.

I træningen ser vi på den enkelte persons modenhed, evner og kvaliteter – køn, race m.m. har ikke betydning i vores klub.